24 Μάρτιος 2020, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2020, 16:14

Αντιτρομοκρατική: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 11 συλληφθέντων σε Σεπόλια και Εξάρχεια

  • Αντιτρομοκρατική: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 11 συλληφθέντων σε Σεπόλια και Εξάρχεια
    Αστυνομικοί στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός μέσα σε μονοκατοικία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, με βασική κατηγορία αυτή της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, έχει ασκηθεί στους εννέα άνδρες και τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν σε Σεπόλια και Εξάρχεια από την Αντιτρομοκρατική, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) που έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων στην Τουρκία. Αστυνομικές πηγές είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η οργάνωση δεν έχει δράση στην Ελλάδα, και ότι αναζητείται ακόμα ένα κρησφύγετο.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ενώ δύο άνδρες έχουν γεννηθεί στην Ολλανδία. Κάποιοι έχουν κουρδική καταγωγή.

Με εισαγγελική διάταξη διάρκειας έξι μηνών, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα ονόματα των ανδρών και των γυναικών που συνελήφθησαν, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για το εάν είχαν κάποια συναλλαγή μαζί τους, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου, κλπ.

Τούνελ κάτω από τη μονοκατοικία
Στη διώροφη μονοκατοικία στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια ήταν η γιάφκα της οργάνωσης. Στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος, ενώ είχε σκαφτεί και ένα τούνελ που ξεκινά από το ισόγειο του σπιτιού, διασχίζει την αυλή, εκτείνεται για 24 ακόμα μέτρα και καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο. Η έξοδος ήταν επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Μέσα στο τούνελ βρέθηκαν: εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου τύπου RPG, αντιαρματικό μιας χρήσης, ένα καλάσνικοφ, δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας, τέσσερα πιστόλια με γεμιστήρες, ένα πιστόλι χωρίς γεμιστήρα και 56 φυσίγγια, 12 γεμιστήρες για πιστόλι και μία για καλάσνικοφ.

Στο δε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, στην οδό Τζαβέλα, εντοπίστηκαν –μεταξύ άλλων– κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, στικάκια, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, τάμπλετ και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.