24 Μάρτιος 2020, 14:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2020, 16:18

Οι ΗΠΑ το εν δυνάμει νέο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

  • Οι ΗΠΑ το εν δυνάμει νέο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, προειδοποιεί ο ΠΟΥ
    Γυναίκα περπατά στη σχεδόν άδεια South Street του Σικάγου. Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ιλινόις έχει ζητήσει από τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του (φωτ.: EPA / Tannen Maury)

Μία ακτίδα ελπίδας βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι ακόμη «πολύ, πολύ νωρίς». Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει, παράλληλα, «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας.

Όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν το νέο επίκεντρο, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις απάντησε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

Τις τελευταίες 24 ώρες, το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Οι ΗΠΑ έχουν μια μεγάλη έκρηξη, μια έκρηξη που ενισχύεται σε ένταση», πρόσθεσε η Μάργκαρετ Χάρις.

Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ, και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων – σήμερα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχουν 334.981 κρούσματα και 14.510 θάνατοι.

  • Αναδημοσίευση από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΚ.