24 Μάρτιος 2020, 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2020, 09:37

Κορονοϊός: Μέτρα και στις τράπεζες – Τι ισχύει για αναλήψεις, καταθέσεις και βιβλιάρια

  • Υπουργείο Εργασίας: Πιστώνεται αύριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 11.125 δικαιούχους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Αυξημένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και για την προστασία των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων, λαμβάνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία από σήμερα απαγορεύει συγκεκριμένες συναλλαγές με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι, oι αναλήψεις έως 400 ευρώ δεν θα γίνονται στα ταμεία, παρά μόνο από τα ΑΤΜ. Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ.

Επίσης, στα ταμεία δεν θα γίνονται πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ.). Όσοι πελάτες τραπεζών δεν έχουν internet / mobile banking, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΑΤΜ και τα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).

Τέλος, οι ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου (κινήσεων και υπολοίπων) δεν θα γίνονται στα τραπεζικά καταστήματα, παρά μόνο μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συστήνει στους πελάτες των τραπεζών για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική.