23 Μάρτιος 2020, 23:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2020, 22:02

Διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα της Basket League – Απομένει η νομοθετική ρύθμιση

  • Διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα της Basket League – Απομένει η νομοθετική ρύθμιση
    (Φωτ.: pixabay.com)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού αφενός να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Basket League (αγωνιστικής περιόδου 2019-2020) λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Η απόφαση πάρθηκε λόγω πανδημίας του κορονοϊού σε τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της Basket League παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

«Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.