23 Μάρτιος 2020, 15:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2020, 15:16

Τέλος οι πτήσεις από Τουρκία και Βρετανία προς την Ελλάδα

  • Τέλος οι πτήσεις από Τουρκία και Βρετανία προς την Ελλάδα
    (Φωτ. αρχείου)

Τον προσωρινό περιορισμό όλων των πτήσεων από την Τουρκία και την Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε, μέχρι 15 Απριλίου σταματούν όλες οι πτήσεις από την Τουρκία, καθώς και οι θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα.

Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία για προληπτικούς λόγους υγείας. Εξαίρεση από το μέτρο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι κατέχουν άδεια παραμονής στη χώρα μας, τα πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά και τα φορτηγά οχήματα και πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι σταματούν μέχρι τις 15 Απριλίου και οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για προληπτικούς λόγους.

Ο περιορισμός των συγκεκριμένων πτήσεων αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του μέτρου που ισχύει για την Ιταλία και την Ισπανία. Για τα παραπάνω έχει εκδοθεί και NOTAM από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.