23 Μάρτιος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2020, 08:51

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι εντατικοί έλεγχοι για το εάν εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι εντατικοί έλεγχοι για το εάν εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
    Κάτοικοι κρατώντας ομπρέλες περπατούν μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί –κυρίως νεαρής ηλικίας– που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

«Είναι πολύ απλή διαδικασία. Έστειλα το μήνυμα με την επιλογή 6 και αμέσως μου απάντησαν ότι εγκρίνεται η μετακίνησή μου. Έδειξα το μήνυμα στους αστυνομικούς και όλα πήγαν μια χαρά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Γιαννέλης, που χρησιμοποίησε την επιλογή του sms για να μπορέσει να αθληθεί στην παραλία.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο –σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον– είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλ. Χατζηγεωργίου.