23 Μάρτιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2020, 08:02

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

  • Βροχές και χιόνια την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί και στα βόρεια βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι στα 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ, με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπού μετά το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα νότια. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.