22 Μάρτιος 2020, 20:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2020, 20:21

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μέριμνα για αστέγους, τοξικομανείς, Ρομά και αδέσποτα

  • Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή
    Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Χαρδαλιάς, Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει ώστε οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και ότι οι βασικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες, έδωσε ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η διανομή των τροφίμων από τα συσσίτια των δήμων θα γίνεται μόνο κατ’ οίκον ή στη δομή φιλοξενίας αστέγων.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για τους αστέγους, τους τοξικοεξαρτημένους και τους Ρομά. «Οι δημοτικές Αρχές οφείλουν άμεσα να φροντίσουν ώστε κανένας άστεγος να μην βρίσκεται στο δρόμο, ενώ είναι επίσης επιφορτισμένοι για την ενημέρωση των Ρομά και τη λήψη κατάλληλων μέτρων», ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τους δημάρχους έχει ζητηθεί να φροντιστούν και τα αδέσποτα ζώα.

«Η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, οι κοινωνικές δομές, τα ληξιαρχεία, η δημοτική αστυνομία, οι υπηρεσίες εμπορίου και οι επόπτες υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης», τόνισε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, και πρόσθεσε ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, με πρόσφατη εγκύκλιο αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να δίνεται δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, και έτσι μέσω δημοτικών υπαλλήλων να διεκπεραιώνονται οι εργασίες είτε ακόμα και οι προμήθειες από σουπερμάρκετ.

Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους οι δήμοι πήραν επιπλέον επιχορήγηση 5 εκατ. ευρώ και οι περιφέρειες 11 εκατ. ευρώ.