22 Μάρτιος 2020, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2020, 17:24

Αυξημένοι έλεγχοι στην αγορά και διερεύνηση των καταγγελιών στο 1520

  • Ποιες περιοχές δεν είχαν κρούσμα κορονοϊού και πού ήταν τα περισσότερα 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αυξημένους ελέγχους στην αγορά για τον εντοπισμό των περιπτώσεων αισχροκέρδειας λόγω της επιδημίας ξεκίνησαν ήδη μικτά κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά και η διερεύνηση των καταγγελιών στο 1520.

«Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαμόρφωση των τιμών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένους κλάδους και ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης των ελεγκτών τόσο στα πληροφοριακά όσο και στα λογιστικά συστήματα των επιχειρήσεων, οι οποίες οφείλουν να διατηρούν ίδιο περιθώριο κέρδους με αυτό που είχαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Εκτός από την ποινική δίωξη, ο νόμος προβλέπει διοικητικό πρόστιμο για τις επιχειρήσεις που αισχροκερδούν, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. ευρώ· ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα διστάσει να επιβάλει το υψηλότερο ποσό.