22 Μάρτιος 2020, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2020, 14:36

Θεοδωρικάκος: Θα ζήσουμε για καιρό σε συνθήκες πολέμου (βίντεο)

  • Θεοδωρικάκος: Θα ζήσουμε για καιρό σε συνθήκες πολέμου (βίντεο)
    Αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο του Υμηττού μετά από απόφαση της Περιφερειας Αττικής στο πλαίσιο μέτρων για τον κορονοϊό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Θα ζήσουμε μεγάλο χρονικό διάστημα σε συνθήκες που μπορεί να χαρακτηρισθούν πολεμικές και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι να κινηθούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Οpen, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί με τους απείθαρχους πολίτες, που δεν υπακούν στα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων συμπεριφέρεται θετικά και επέκρινε την συμπεριφορά εκείνων που έφυγαν για τα χωριά τους το σαββατοκύριακο με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό. Επιπλέον, χτύπησε το καμπανάκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι εξετάζεται η διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες τροφοδοσίας σε εκείνους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους. Επίσης, μίλησε για το πότε θα δοθεί το δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους στα νοσοκομεία και τη Γενική Γραμματεία. Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του υπουργού στο Open.