21 Μάρτιος 2020, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2020, 20:48

Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων: Τέλεσε τους Χαιρετισμούς παρά την απαγόρευση

  • Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων: Τέλεσε τους Χαιρετισμούς παρά την απαγόρευση
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Στο αστυνομικό τμήμα των Κυθήρων παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μιας και την Παρασκευή τέλεσε κανονικά τους Χαιρετισμούς στο ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα παρά την απαγόρευση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Μάλιστα, οι καμπάνες χτυπούσαν καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Στην κατάθεσή του ο κ. Σεραφείμ είπε ότι τέλεσε τη Θεία Λειτουργία διότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου.

Ο μητροπολίτης αφέθηκε τελικά ελεύθερος, με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο. «Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων», ανέφερε ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για την κίνηση του μητροπολίτη.

Μιλώντας στο Lifo.gr ο δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης ανέφερε ότι το πρωί εστάλη περιπολικό και σε άλλη εκκλησία στην οποία θα γινόταν Θεία Λειτουργία κανονικά. Τόνισε δε ότι οι Χαιρετισμοί τελέστηκαν και σε ναό στον Ποταμό και ίσως και αλλού, και υποστήριξε ότι όλο αυτό το διάστημα ο κ. Σεραφείμ εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης. Στις συστάσεις που του έγιναν δήλωνε ότι το κάνει «ως μαρτυρία πίστεως».