21 Μάρτιος 2020, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2020, 23:04

Κορονοϊός: Απαγόρευση μετακινήσεων στην Τουρκία, στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία

  • Κορονοϊός: Απαγόρευση μετακινήσεων στην Τουρκία, στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία
    Στρατιωτικά οχήματα σε δρόμο των Τιράνων (φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Αυστηρότερα μέτρα για την προφύλαξη των πολιτών και για τον περιορισμό της επιδημίας εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη οι γειτονικές χώρες της Ελλάδας, οι οποίες βλέπουν και την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να μην δημοσιοποιεί το πού έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα και ποιο είναι το προφίλ των θυμάτων (φτάνουν τα 21 μέχρι στιγμής), ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα θα ισχύσει μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Με τον αριθμό των κρουσμάτων σχεδόν να διπλασιάζεται καθημερινά επί μία εβδομάδα, νωρίτερα σήμερα ανεστάλησαν οι πτήσεις σε 46 ακόμα χώρες και απαγορεύτηκαν τα πικνίκ και τα μπάρμπεκιου.

Στην Αλβανία η κυβέρνηση έστειλε στους δρόμους το στρατό, καθώς κήρυξε στρατιωτικό νόμο για 40 ώρες μιας και οι πολίτες αγνόησαν τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού. Περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν στη χώρα από την Ιταλία προτού αποφασιστεί, πριν από 12 ημέρες, η διακοπή της θαλάσσιας και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.