30 Απρίλιος 2014, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Καβάλα 2014

  • Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Καβάλα 2014

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Καβάλα 2014

Με την ευκαιρία του εορτασμού Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στην Καβάλα, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 11ης Μαΐου 2014.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαΐου 2014 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

10:00 π.μ. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των Αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου. Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει η κα. Μουρατίδου Μαριάννα, φοιτήτρια της Ένωσης Ποντίων Σπουδαστών, ΤΕΙ ΑΜΘ.

11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ποντίων «ο Ακρίτας του Πόντου» (περιοχή Ιχθυόσκαλα), από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Τήρηση Ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Μεγαλομμάτης, δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της εφημερίδας «ΑΡΑΕΥΩ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας
Αρχέλαος Γρανάς