20 Μάρτιος 2020, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2020, 09:00

Διευκολύνσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος εξετάζει το ΥΠΕΝ

  • Διευκολύνσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος εξετάζει το ΥΠΕΝ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρόγιαννη)

Διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό, και μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες, περιλαμβάνονται στα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος τα οποία είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κόστος των ρυθμίσεων θα καλυφθεί από το κράτος, ενώ οι πάροχοι μπορούν να λάβουν επιπλέον όποια μέτρα κρίνουν πρόσφορα για τους πελάτες τους.

Η ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού έχει ήδη επιπτώσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και των εταιρειών τέθηκε και το θέμα των διακοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέτρο που εφαρμόστηκε με ένταση τους προηγούμενους μήνες, αλλά στις σημερινές συνθήκες θεωρείται δύσκολο να συνεχιστεί, ακόμη και για πρακτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο στέλνει το μήνυμα αφενός ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αφετέρου ότι ο ενεργειακός τομέας θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

Στις τηλεδιασκέψεις που είχαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, εκτός από τη μείωση των εσόδων των προμηθευτών, συζητήθηκε και η μείωση του κόστους προμήθειας λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.