20 Μάρτιος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2020, 08:07

Περιπολίες με μεγάφωνα από την αστυνομία για τις δημόσιες συναθροίσεις

  • Περιπολίες με μεγάφωνα από την αστυνομία για τις δημόσιες συναθροίσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Ένα άτυπο «τεστ», όπως άφησε να εννοηθεί στο χθεσινό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, θα γίνει στους πολίτες το σαββατοκύριακο από την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση στις εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού.

Τα φαινόμενα… συνωστισμού σε παραλίες και σούπερ μάρκετ οδήγησαν στη λήψη μέτρων, ενώ σε ισχύ είναι από χθες και η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων.

Ήδη στην παραλία της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, η δημοτική αστυνομία έχει κάνει αυστηρές συστάσεις σε πολίτες, όμως η ΕΛΑΣ είναι αυτή που θα αναλάβει να ενημερώνει για τη νέα απαγόρευση. Έτσι, οι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες και από τα μεγάφωνα θα ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα στα ελληνικά, στα αγγλικά και πιθανώς στα αραβικά. Στις περιπολίες θα λάβουν μέρος και περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Πιλοτικά οι πρώτες περιπολίες ξεκίνησαν χθες στην Πάτρα – το μέτρο, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα υλοποιηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τις συναθροίσεις είναι 1.000 ευρώ στον κάθε πολίτη.