18 Μάρτιος 2020, 00:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2020, 00:26

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά της απόφασης της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά της απόφασης της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
    Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει για το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Felipe Trueba)

Την αντίθεσή της με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να μην πάρει ξεκάθαρη θέση στο εάν θα γίνουν ή όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος, εξέφρασε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ δήλωσε μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters ότι η ΔΟΕ με τη στάση της βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών.

«Δεν υπάρχει αναβολή ή ακύρωση. Όμως η ΔΟΕ μάς βάζει σε κίνδυνο. Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, αλλά ποιο είναι το Plan B, αν δεν γίνουν; Γνωρίζοντας πως όποια απόφαση και να πάρουν, αυτή θα έχει επιδράσεις στις προπονήσεις μου, γιατί παίρνω ρίσκα που δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε τέτοιο περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά η Στεφανίδη στο Reuters.

Η ΔΟΕ, μετά την τελευταία διάσκεψή της, τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα αναβολής προς το παρόν και ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση τον Απρίλιο.