17 Μάρτιος 2020, 22:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2020, 21:51

Η ΕΕ χρηματοδοτεί την εταιρεία CureVac για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού

  • Το Συμβούλιο Διοικητών του ESM ενέκρινε τη χορήγηση πιστωτικών γραμμών στις χώρες-μέλη
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε χρηματοδότηση έως 80 εκατ. ευρώ στην CureVac, μια καινοτόμο εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων, με έδρα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, για να επεκτείνει την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ συζήτησαν με τη διοίκηση της CureVac μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η στήριξη θα λάβει τη μορφή εγγύησης της ΕΕ για δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το οποίο επί του παρόντος αξιολογείται, στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης για λοιμώδεις νόσους InnovFin του προγράμματος «Ορίζων 2020».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Σε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας είναι υψίστης σημασίας να υποστηρίξουμε τους κορυφαίους ερευνητές και εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε στην CureVac τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού. Είμαι υπερήφανη που έχουμε κορυφαίες εταιρείες όπως η CureVac στην ΕΕ. Το σπίτι τους είναι εδώ. Αλλά τα εμβόλιά τους θα ωφελήσουν όλους, στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου υπολογίζονται μέχρι τον Ιούνιο 2020.