17 Μάρτιος 2020, 12:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2020, 13:00

Πέτσας: Πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

  • Πέτσας: Πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αφότου η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Αναφορικά με το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων όπως στην Ιταλία ή την Ισπανία ή το ολικό κλείσιμο των συνόρων, απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κι ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, συνεπώς «πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας». Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε» αλλά ξεκαθάρισε πως «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες».

Η απόφαση της ΔΙΣ, εξήγησε, ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. «Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις». «Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο». Η απόφαση ισχύει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες.

Η καθημερινότητα
Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του μετά την καραντίνα διευκρίνισε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι παραμένω αξύριστος δεν έχει αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα μου… Σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης… Εφόσον η τεχνολογία το επιτρέπει προσπαθώ να να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου». «Έχουμε τη σύζυγο μου απομονωμένη σε ένα χώρο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μαζί», ανέφερε.

  • Πηγή: skai.gr