29 Απρίλιος 2014, 08:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του άτυχου 13χρονου

  • Παιχνίδι θανάτου για 13χρονο σε λούνα παρκ. Αγωνία για την 9χρονη αδελφή

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του άτυχου 13χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ.

Τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ θεωρεί υπεύθυνο για τον τραγικό θάνατο του 13χρονου γιου του και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης κόρης του, ο πατέρας των δύο παιδιών.

«Θεωρώ υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος. Επιθυμώ την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων».

Συγκλονισμένος ο πατέρας στην κατάθεσή του αναφέρει μεταξύ άλλων «ξαφνικά φύσηξε ένας δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος δέκα μέτρων.

Στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος σε απόσταση δέκα μέτρων από την πισίνα. Αμέσως έτρεξα στο σημείο για να δω τα παιδιά μου και να σταματήσω τη μπάλα που κυλούσε στο έδαφος.

Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου η οποία δεν μου μίλησε. Ωστόσο μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της.

Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από τη μπάλα τον γιο μου, στον οποίο ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου διακομίστηκαν τα παιδιά, οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι ο γιος μου είχε καταλήξει από τα τραύματα του».

Ποινική δίωξη για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Τι είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψαν ,στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τα δραματικά γεγονότα στο λούνα παρκ οι αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να βοηθήσουν τους άτυχους γονείς.

«Στο λούνα παρκ δεν υπήρχαν άλλοι πελάτες. Ο πατέρας κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι και το πήρε αγκαλιά έντρομος. Το κοριτσάκι είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν χλωμό και έλεγε ότι πονάει στο στήθος και στην κοιλιά του. Είχε αίματα στο στόμα και πήγαινε να λιποθυμήσει. Πήρα το κοριτσάκι λίγο πιο μακριά για να μην βλέπει τον αδερφό του» σημείωσε ένας γείτονας που έσπευσε σε βοήθεια.

Άλλος κάτοικος της περιοχής ανέφερε: «Αντίκρισα το αγοράκι αναίσθητο, με την μητέρα του να προσπαθεί να το συνεφέρει μαζί με έναν γείτονα ο οποίος του έκανε μαλάξεις και του κρατούσε τη γλώσσα η οποία είχε γυρίσει. Έπειτα ήρθε το πρώτο ασθενοφόρο και παρέλαβε το αγοράκι».

Περιέγραψε επίσης την τροχιά της φουσκωτής μπάλας πριν καρφωθεί στον μεταλλικό φράχτη: «Η μπάλα από τον ανεμοστρόβιλο σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα και λόγω του ότι δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ έφτασε μέχρι και τα καλώδια της ΔΕΗ. Εγώ πίστευα ότι θα πέσουν από κει στο έδαφος, όμως ήρθε ένα δεύτερο δυνατό ρεύμα αέρα και παρέσυρε εκ νέου τη φουσκωτή μπάλα με τα δύο παιδιά πηγαίνοντάς την πάνω σε έναν μεταλλικό φράχτη, οποίος είναι η περίφραξη για ένα άλλο παιχνίδι στο λούνα παρκ».

Πηγή: Real.gr