16 Μάρτιος 2020, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2020, 19:39

Η Ρωσία δημιουργεί ταμείο 4 δισ. δολαρίων για να προστατεύσει την οικονομία της

  • Η Ρωσία δημιουργεί ταμείο 4 δισ. δολαρίων για να προστατεύσει την οικονομία της
    (Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα ταμείο 300 δις. ρουβλιών (4 δισ. δολάρια) για να προσπαθήσει να προστατέψει την οικονομία της από το σοκ του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως μπορεί να μην επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξή της, και οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από τον αντίκτυπο του κορονοϊού.

Η μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της Ρωσίας, έχει καταστήσει ιδιαίτερα ευάλωτη τη χώρα, με την ισοτιμία του ρουβλιού να έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τεσσάρων τελευταίων ετών έναντι του δολαρίου. Ο Μισούστιν δήλωσε πως τα νέα μέτρα στήριξης θα περιλάβουν φοροαπαλλαγές για τις τουριστικές εταιρείες και τις αερογραμμές και πως η Ρωσία θα επεκτείνει το πρόγραμμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Η Ρωσία έχει 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο έξω από τη Μόσχα για να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη αύξηση των αριθμών. Αυτό κατασκευάζεται επιπλέον του νοσοκομείου στο οποίο έγιναν πρόσφατα μετατροπές ώστε να νοσηλεύονται εκεί μόνο θύματα του κορονοϊού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ.