16 Μάρτιος 2020, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2020, 13:05

Τα 30 χρόνια δράσης γιόρτασε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»

  • Τα 30 χρόνια δράσης γιόρτασε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»
    (Φωτ.: Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία»)

Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Στον μεγάλο αυτό επετειακό χορό παρευρέθηκε και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος». Να θυμίσουμε ότι τα δύο σωματεία επισφράγισαν τις άψογες σχέσεις τους υπογράφοντας πρωτόκολλο αδελφοποίησης τον Δεκέμβριο του 2019, στα Αλωνάκια Κοζάνης.

Τα χορευτικά τμήματα και των δύο σωματείων παρουσίασαν ποντιακούς χορούς και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν όλοι όσοι έχουν βοηθήσει και υπηρετήσει το σωματείο με κάθε δυνατό τρόπο. Στη συνέχεια η ποντιακή μουσική πήρε το λόγο και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιώργος Ιωαννίδης (τραγούδι), ο Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), ο Γιάννης Κουρτίδης (τραγούδι), ο Μπάμπης Κεμανετζίδης (λύρα, κλαρίνο), ο Μπάμπης Λαζαρίδης (λύρα), ο Γιάννης Αραματανίδης (αγγείο, φλογέρα), ο Χρήστος Ανδρονικίδης (νταούλι) και ο Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι).

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Ελένη Λιανίδου, η οποία απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.

Εκδηλωσεις