16 Μάρτιος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2020, 08:26

Καιρός σήμερα: Πτώση θερμοκρασίας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

  • Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας 3
    (Φωτ.: Crowcombe Al / Flickr)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, προβλέπονται για την Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τοπικά στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορα από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται να σημειωθούν σήμερα. Από το απόγευμα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.