15 Μάρτιος 2020, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2020, 16:33

Υφυπουργός έγινε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδιαλιάς

  • Υφυπουργός έγινε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδιαλιάς
    Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο κέντρο της εφαρμογής 112 (φωτ.: ΓΓΠΠ)

Αναβαθμίστηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, στρατηγός ε.α. και πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η αναβάθμιση έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού και προβλέπει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες για τον Νίκο Χαρδαλιά που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Ο Στέλιος Πέτσας επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό. «Η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», προσθέτει.

Η ορκομωσία του Νίκου Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί, αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 11:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου.