15 Μάρτιος 2020, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2020, 08:01

Χαλάει ο καιρός σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

  • Χαλάει ο καιρός σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά
    (Φωτ.: pixabay.com / jplenio)

Μεταβολή του καιρού από τα βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στη Στερεά και την Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις βραδινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές τη νύχτα. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 6 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Ήπειρο, από το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου (στη Θεσσαλία έως 15 βαθμούς).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα βόρεια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες βροχές που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).