15 Μάρτιος 2020, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2020, 08:31

Σίδνεϊ και Μελβούρνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

  • Σίδνεϊ και Μελβούρνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις για την 25η Μαρτίου
    Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (φωτ.: EPA / Dan Himbrechts Australia and New Zealand Out)

Μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 500 ατόμων, και δεδομένων των εξελίξεων με την εξάπλωση του ιού Covid-19 στην Αυστραλία, μέτρα πήρε και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, σε συνεργασία με τις οργανωτικές επιτροπές, αναγγέλλει την ακύρωση των παρελάσεων που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη στις 22 και στο Σίδνεϊ στις 29 Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, «ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους αρχιεπισκοπικούς επιτρόπους στην Αδελαΐδα, στην Πέρθη και στη Βρισβάνη, δίδοντας σχετικές οδηγίες για τις τελετές που οργανώνονται εκεί, με αφορμή την 25η Μαρτίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ζητά την κατανόηση των ομογενών, καθώς και των λοιπών φίλων της ομογένειας «γι’ αυτή την ανατροπή του προγράμματος, η οποία οφείλεται, αποκλειστικά και μόνο, στη φροντίδα της Εκκλησίας να μην διακινδυνεύσει η υγεία των συνανθρώπων μας».

Το επόμενο έτος, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την ομογένεια, αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τόσο οι παρελάσεις όσο και οι λοιπές εκδηλώσεις θα είναι μεγαλειώδεις και αντάξιες της πλούσιας ιστορίας και της ορθόδοξης παράδοσης του έθνους, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.