13 Μάρτιος 2020, 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάρτιος 2020, 07:51

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ορκίζεται σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον κορονοϊό
    Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Σήμερα το πρωί, στις 11:00, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα προσέλθει στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να ορκιστεί (με θρησκευτικό όρκο όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα).

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, στην τελετή της ορκωμοσίας θα συμμετάσχει πολύ μικρός αριθμός (σχεδόν το 1/10 από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό) κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων κομμάτων, ανώτατων κρατικών λειτουργών, διπλωματών και μελών της Ιεράς Συνόδου.

Με άλλα λόγια, από περίπου 1.000 άτομα που αναμενόταν να δώσουν το παρών στην ορκωμοσία, θα παραβρεθούν περίπου 100, καθώς συμφωνήθηκε καθολικά να μην δοθούν προσκλήσεις παρά μόνο σε όσους είναι αναγκαίο να παραστούν.

Αμέσως μετά η νέα ΠτΔ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της. Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξελέγη σε μια πανηγυρική ψηφοφορία στη Βουλή με 261 ψήφους και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα στη χώρα μας..