12 Μάρτιος 2020, 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2020, 18:41

Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του «Blue Star Μύκονος»

  • Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του «Blue Star Μύκονος»
    Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος» πριν αποπλεύσει από το λιμάνι της Λήμνου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Γκουτζιούλης)

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου του Έλληνα ναυτικού, μέλους του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Mykonos», στον κορονοϊό είναι αρνητικό.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο, που παρέμενε από χθες το βράδυ στη Λήμνο, σήμερα το μεσημέρι απέπλευσε από το λιμάνι του νησιού, προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε την άριστη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού Covid-19 στον τομέα της ναυτιλίας.

Επίσης, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, στην οποία τονίζονται τα εξής: «Σχετικά με το περιστατικό ύποπτου κρούσματος Covid-19 που εντοπίστηκε εχθές στο πλοίο "Blue Star Myconos", η εταιρεία ενημερώθηκε ότι το δείγμα που εστάλη για έλεγχο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αρνητικό για κορονοϊό Sars-Cov-2. Κατόπιν τούτων αναστέλλεται η προηγούμενη οδηγία του ΕΟΔΥ για μη επιβίβαση επιβατών στους ενδιάμεσους λιμένες. Οι επιβάτες θα ενημερωθούν από την εταιρεία και τα κατά τόπους πρακτορεία για την ώρα αναχώρησης του πλοίου από κάθε λιμάνι αναχώρησης. Η εταιρεία ήταν από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, τους οποίους και ευχαριστεί για τη συνεργασία και οδηγίες τους, βάσει των οποίων και αποκλειστικά λειτούργησε».