11 Μάρτιος 2020, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2020, 13:00

Οργάνωση που συνδέεται με τον Γκιουλέν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Οργάνωση που συνδέεται με τον Γκιουλέν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων
    (Φωτ.: Facebook / Multicultural Mosaic Foundation)

Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προχώρησε το Multicultural Mosaic Foundation (MMF), η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Κολοράντο των ΗΠΑ που έχει στενούς δεσμούς με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον νούμερο 1 εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το MMF την Κυριακή τονίζεται ότι πριν από τρία χρόνια δημιουργήθηκε μια επιτροπή εξέτασης των «γεγονότων του 1915», όπως αποκαλείται παγίως από την Τουρκία η Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Εδώ και τρία χρόνια τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε διαλέξεις και ανοιχτούς διαλόγους με ερευνητές της οθωμανικής ιστορίας, της αρμενικής ιστορίας και των γενοκτονιών. Ακόμα, συνάντησαν μέλη οικογενειών Αρμενίων που επέζησαν, μελέτησαν επιστημονικά άρθρα, είδαν ντοκιμαντέρ και πήραν συνεντεύξεις», σημειώνεται.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Μάρτιο του 2020, ενάμιση μήνα πριν από την 105η επέτειο των Αρμενίων (24 Απριλίου), ώστε τα 20 μέλη της ειδικής επιτροπής του MMF να ψηφίσουν ομόφωνα υπέρ της αναγνώρισης μιας γενοκτονίας που συνεχίζει να αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για την Τουρκία.