11 Μάρτιος 2020, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2020, 11:45

Αναστέλλονται πρόβες, δράσεις και εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων λόγω κορονοϊού

  • Αναστέλλονται πρόβες, δράσεις και εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων λόγω κορονοϊού
    (Φωτ. αρχείου: Facebook / ΕΠΩΦ Ωραιόκαστρο)

Κατόπιν των συστάσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κι έπειτα από τα έκτακτα μέτρα που εξέδωσε χθες η κυβέρνηση, πολλοί ποντιακοί σύλλογοι ανακοίνωσαν την αναβολή των καθιερωμένων προβών, δραστηριοτήτων, δράσεων και εκδηλώσεών τους, για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τη μη διασπορά του κορονοϊού.

«Σημασία για εμάς έχει η προστασία των μελών μας στον κίνδυνο του κορονοϊού» επισημαίνεται από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου η οποία προσθέτει –σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε– ότι οφείλουν τώρα όλοι να προσέξουν την υγεία τους.

Ειδικότερα, την αναστολή όλων των μαθημάτων τους μέχρι νεωτέρας αποφάσισαν: η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», ο Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου, ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου», η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ξενιτέας» και η Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

«Σε τέτοιες καταστάσεις, όπως η σημερινή, απαιτείται εγρήγορση και πρόληψη προκειμένου να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία μας, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους συνανθρώπους μας. Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας και παρακαλούμε τον καθένα ξεχωριστά να δείχνει την απαιτούμενη επιμέλεια στα θέματα προσωπικής υγιεινής και στην τήρηση των κανόνων που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί».

Οι ποντιακές εκδηλώσεις που αναβάλλονται
Επιπρόσθετα, τα σωματεία έσπευσαν να ανακοινώσουν και την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεών τους. Έτσι λοιπόν αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι ετήσιοι χοροί του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, που θα διεξάγονταν στις 25 Μαρτίου, και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ν. Αττικής καθώς και του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου», που θα πραγματοποιούνταν στις 14 Μαρτίου.

Ελένη Κάλλη