10 Μάρτιος 2020, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2020, 20:19

Δίκη Τοπαλούδη: «Είναι αθώος» λένε η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορούμενου

  • Δίκη Τοπαλούδη: «Είναι αθώος» λένε η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορούμενου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Απόλυτα βέβαιη» για την αθωότητα του 23χρονου εγγονού της δήλωσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η γιαγιά του Ροδίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Η γιαγιά που τη μοιραία νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018 ήταν στο ισόγειο του εξοχικού ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε απολύτως τίποτα, παρά μόνο τον ήχο από το φορτηγάκι κατά τη 1 τα ξημερώματα και τις φωνές των δύο κατηγορουμένων και μία γυναικεία φωνή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, άκουσε την παρέα να γελά καθώς μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. «Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα» κατέθεσε.

Στην ερώτηση της εισαγγελέως πώς γίνεται και δεν άκουσε τίποτα από το «μακελειό που γινόταν για 3,5 ώρες», η γιαγιά εξέφρασε την ελπίδα να είχε ακούσει. «Όχι, όχι. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι, θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα», είπε απαντώντας στο μήπως ήταν συνηθισμένη να ακούει τέτοια πράγματα μιας και στο σπίτι πήγαινε συχνά ο εγγονός της με κοπέλες. «Είναι απόλυτα αθώος. Εμένα μου είπε πως δεν έκανε τίποτα κι εγώ τον πιστεύω, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του», ισχυρίστηκε.

Σήμερα κατέθεσε και ο πατέρας του 23χρονου, ο οποίος είπε ότι ο γιος του είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά από το Λύκειο. Τον χαρακτήρισε άβουλο, σημείωσε ότι τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του και τόνισε πως βιασμός δεν υπάρχει. «Δεν βιάσανε την κοπέλα. Τον ξέρω τον γιο μου. Δεν έγινε βιασμός, πήγε με τη θέλησή της. Ούτε τη σκότωσε, ούτε τη πείραξε», ανέφερε.

Για να ξεκινήσει την κατάθεσή του ο πατέρας χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο 23χρονος, ο οποίος μόλις τον είδε να ανεβαίνει στο βήμα άρχισε να τον βρίζει.

Ο πατέρας σημείωσε ότι το παιδί του «είχε εμμονές» επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών από το Λύκειο και ότι η οικογένεια έστειλε τον κατηγορούμενο τρεις φορές στο ΚΕΘΕΑ για αποτοξίνωση. Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ήταν «καθαρός», ωστόσο μετά έμπλεξε και πάλι, όπως είπε.

«Τους τελευταίους μήνες πριν από τη δολοφονία τον έστειλα σε ψυχολόγο και ψυχίατρο γιατί μου έλεγε ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Όσο έπαιρνε τα φάρμακα που του έδωσε ο γιατρός ήταν καλύτερα», κατέθεσε. Σε αυτό το σημείο η εισαγγελέας απευθυνόμενη στον μάρτυρα είπε ότι σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο 23χρονος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται. Κοινώς, μας δουλεύει», πρόσθεσε.

Η δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.