28 Απρίλιος 2014, 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:18

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ποντίων Προσφύγων Φιλύρου

  • Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ποντίων Προσφύγων Φιλύρου

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ποντίων Προσφύγων Φιλύρου

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 27 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ποντίων Προσφύγων Φιλύρου.

Τα εγκαίνια έγιναν με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων του Φιλύρου αλλά και απο την περιοχή των Πευκών και της Μενεμένης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ο οποίος τέλεσε και την επιμνημόσυνη δέηση.

Την τελετή των αποκαλυπτηρίων έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας με τον Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Παρευρέθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πλήθος εκπροσώπων απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τα Ποντιακά Σωματεία/Φορείς.

Στο μουσικοχορευτικό δρώμενο που ακολούθησε και μάλιστα προκάλεσε συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, συμμετείχε η χορωδία της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου και οι καλλιτέχνες Χρήστος Παπαδόπουλος και Φάνης Κουρουκλίδης.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.


Πηγή: orthodoxia-pontos.blogspot.gr

Gallery