10 Μάρτιος 2020, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάρτιος 2020, 13:13

Ο Μπάμπης Κεμανετζίδης αποκλειστικά στο pontos-news.gr για τις πρωτοποριακές εκπομπές του «Mk Red Box» (βίντεο)

  • Ο Μπάμπης Κεμανετζίδης αποκλειστικά στο pontos-news.gr για τις πρωτοποριακές εκπομπές του «Mk Red Box» (βίντεο)
    Στιγμιότυπο από το γύρισμα της εκπομπής με τον Στάθη Νικολαΐδη (φωτ.: Μπάμπης Κεμανετζίδης)

Η αγάπη του για την ποντιακή μουσική και οι γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο οδήγησαν τον Μπάμπη Κεμανετζίδη να εμπνευστεί την παραγωγή πρωτοποριακών διαδικτυακών εκπομπών με τίτλο «Mk Red Box». Κάθε εβδομάδα φιλοξενούνται διαφορετικοί καλλιτέχνες προσφέροντας στον κόσμο τη δυνατότητα να απολαύσει το μεγαλείο του ποντιακού ελληνισμού.

Οι εκπομπές ανεβαίνουν στο κανάλι του Μπάμπη Κεμανετζίδη στο Υoutube κάθε Κυριακή βράδυ στις 22:00.

Οι μαγνητοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2019 και μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Μπάμπης Ιορδανίδης, ο Γιάννης Κουρτίδης, ο Γιάννης Γκόσιος και ο Στάθης Παυλίδης. «Ο κόσμος το αγάπησε πολύ, εισπράττουμε κάθε φορά δεκάδες θετικά μηνύματα και πολλοί μας κάνουν και παραγγελίες για καλλιτέχνες και τραγούδια. Το αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μας ευχαριστεί πολύ. Παρά τα πολύωρα γυρίσματα, όλη η ομάδα δουλεύει με χαρά και το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει» ανέφερε στο pontos-news.gr o Μπάμπης Κεμανετζίδης.

Σχετικά με το περιεχόμενο των εκπομπών, εξηγεί: «Θέλαμε να φτιάξουμε μια εκπομπή με καθαρά ποντιακή μουσική, καλό ήχο και εικόνα. Επειδή είχα το οργανωμένο στούντιό μου αποφασίσαμε οι εκπομπές να γυρίζονται εκεί. Μαζί με τους καλλιτέχνες συμφωνούμε τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν. Η επιλογή γίνεται με κριτήριο τα αγαπημένα τραγούδια των καλλιτεχνών αλλά και αυτών που ποθεί ο καθένας να ερμηνεύσει και δεν το έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Νίκο Φλίκα, ιδιοκτήτη του ''Ράδιο Πόντος international'' και παρουσιαστή του ''Mk Red Box'' για την αμέριστη βοήθειά του.


(Βίντεο: Μπάμπης Κεμανετζίδης)

Τελευταίος προσκεκλημένος της εκπομπής ήταν ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο οποίος ερμήνευσε αγαπημένα ποντιακά τραγούδια και μίλησε για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του που δεν είναι άλλες από τα παιδιά του. «Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου και να τα προλαβαίνω!» ανέφερε ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια της εκπομπής. «Η συμμετοχή μου σε αυτήν τη δουλειά ήταν μοναδική. Το ευχαριστήθηκα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η δουλειά αυτή του Μπ. Κεμανετζίδη είναι μοναδική, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να απολαύσει γνήσια ποντιακή μουσική» ανέφερε στο pontos-new.gr ο Αλέξης Παρχαρίδης.


(Βίντεο: Μπάμπης Κεμανετζίδης)

Σύμφωνα με τον Μπ. Κεμανετζίδη, στην εκπομπή της επόμενης Κυριακής θα φιλοξενηθεί η Πέλα Νικολαΐδη, ενώ για το Πάσχα θα μαγνητοσκοπηθεί μια δίωρη εκπομπή με εορταστικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί Πόντιοι καλλιτέχνες και θα ακουστούν τραγούδια από όλες τις περιοχές του Πόντου.

«Φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε το "Mk Red Box" και τον επόμενο χρόνο, και να το εμπλουτίσουμε και με συνεντεύξεις καλλιτεχνών και ανθρώπων που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τον ποντιακό ελληνισμό» καταλήγει.