9 Μάρτιος 2020, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2020, 11:00

Πλατεία «Μικράς Ασίας» απέκτησε η Κοζάνη

  • Πλατεία «Μικράς Ασίας» απέκτησε η Κοζάνη
    (Φωτ.: facebook.com / mikrspek)

Το όνομα «Μικρά Ασία» φέρει πλέον η πλατεία «Διονυσίου Ψαριανού» στην Κοζάνη, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στη μετονομασία της.

Στην πλατεία αυτή θα ανεγερθεί το μνημείο μικρασιατικού ελληνισμού.

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης που είχε κάνει και τη σχετική πρόταση για την ανέγερση του μνημείου το 2016 –εγκρίθηκε τον Μάιο του 2017– ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μετονομασία της πλατείας, συγχαίροντάς το παράλληλα για την απόφασή του, να ονομαστεί ο χώρος έμπροσθεν του Επισκοπείου Κοζάνης, ως «Διονυσίου Ψαριανού», στη μνήμη του μακαριστού Διονυσίου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, να φροντίζουμε για τη διατήρηση της ιστορικής μας και πολιτιστικής μας ταυτότητας, είναι η παρακαταθήκη μας για τα παιδιά μας! Ευχαριστούμε λοιπόν, όσους μας βοηθούν σ’ αυτό το χρέος μας, ιδιαίτερα το Δήμο Κοζάνης, για την παραχώρηση της πλατείας και την ονομασία της, ως “Μικράς Ασίας”, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την απόφαση ανέγερσης του μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού, που ελπίζουμε, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία», αναφέρει ο μικρασιατικός σύλλογος στην επιστολή του.