9 Μάρτιος 2020, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2020, 08:32

Στο Βερολίνο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμά του

  • Στο Βερολίνο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμά του
    Η Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα το πρωί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η καγκελάριος της Γερμανίας θα συμμετάσχουν με διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ «Vision & Investment Opportunities». Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας (στις 15:00 ώρα Ελλάδας) θα γίνουν οι ομιλίες του Κ. Μητσοτάκη και της καγκελαρίου Μέρκελ στο οικονομικό φόρουμ του Βερολίνου.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Στη συνέχεια, ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με Γερμανούς επενδυτές, ενώ στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ διαλόγου που διοργανώνει το German Council on Foreign Relations.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Πιο αναλυτικά, στις 09:00 (ώρα Ελλάδας), στο Βερολίνο, ο Κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας με θεσμικούς φορείς της γερμανικής οικονομίας. Κατόπιν θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου στις 16:40 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον Σ. Κουρτς.

Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ Θανάσης Μπακόλας.

Πέρα από τον πρωθυπουργό και τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, στο οικονομικό φόρουμ θα μιλήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου. Θα συμμετέχει επίσης ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζούφας.