7 Μάρτιος 2020, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2020, 18:42

Ο μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς παρέλασε για την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

  • Ο μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς παρέλασε για την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
    Η δασκάλα των Αρκιών με τον μαθητή της (φωτ.: Μαρία Τσιαλέρα)

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου η 72η επέτειος ενσωμάτωσης με την Ελλάδα, και οι Αρκιοί δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Σήμερα, η δασκάλα Μαρία Τσιαλέρα και ο μικρός Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού στο ακριτικό νησί, έκαναν παρέλαση μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν τους ευνοούσαν.

«Όταν κατηφορίζαμε από το σχολείο προς την πλατεία της αιωνόβιας ελιάς, κάτω στο λιμανάκι, μας έπαιρνε ο αέρας και μας έσπρωχνε τόσο που ήταν δύσκολο να κρατηθείς. Ο Χρήστος έτρεμε και ανατρίχιαζε κι όταν φτάσαμε στην ελιά τον ρώτησα αν ήθελε να μην παρελάσουμε με τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά μου απάντησε “όχι”. ‘Ήταν τόσο αποφασισμένος και τόσο χαρούμενος, που δεν περίμενα να απαντήσει και κάτι άλλο», δήλωσε ο Μαρία Τσιαλέρα στο humanstories.gr.


Κάτοικοι των Αρκιών με τον Χρήστο (φωτ.: Μαρία Τσιαλέρα)

Οι λιγοστοί θεατές χειροκρότησαν τον Χρήστο που κρατούσε τη σημαία, και μετά το τέλος της παρέλασης μαζεύτηκαν σε ένα απάνεμο σημείο για να τον ακούσουν να απαγγέλει να ποιήματα που είχε ετοιμάσει. «Μετά εγώ διάβασα την πανηγυρική ομιλία μου, όπου συγκινήθηκα κιόλας πολύ», πρόσθεσε η δασκάλα.

Και συνέχισε η Μαρία Τσιαλέρα: «Είχα βαριά καρδιά, από τη μοναχικότητα. Ίσως κι απ’ το ότι αν δεν βγάλω προς τα έξω τις δράσεις του σχολείου μας κανείς δεν μας ξέρει. Είναι σαν να μην υπάρχει το νησί. Σαν να μην ανήκει στην Ελλάδα. Δε μας τηλεφωνούν από το Δήμο Πάτμου ή από το γραφείο της πρωτοβάθμιας, ούτε για χρόνια πολλά».