5 Μάρτιος 2020, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2020, 14:56

Ομογενείς στη Νέα Υόρκη διοργανώνουν συλλαλητήριο στήριξης στους Έλληνες νησιώτες

  • Ομογενείς στη Νέα Υόρκη διοργανώνουν συλλαλητήριο στήριξης στους Έλληνες νησιώτες

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες που ζουν στα νησιά και δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια στέλνουν ομογενειακές οργανώσεις της Νέας Υόρκης, διοργανώνοντας συλλαλητήριο στην Αστόρια, στην Πλατεία των Αθηνών.

Το συλλαλητήριο στήριξης διοργανώνεται από τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες των νησιωτών της αμερικανικής μεγαλούπολης και έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 14:00.

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών αποφάσισε να στηρίξει και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο στην Αστόρια. Για αυτό το λόγο, με ανακοίνωσή της, κάλεσε όλους τους «Μακεδόνες να παραβρεθούν για να στείλουμε βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι! Την Κυριακή όλοι οι Μακεδόνες είμαστε Χιώτες, Μυτιληνιοί, Σαμιώτες, Λεριοί, Κώες!».

Η συμμετοχή τον Μακεδόνων στο συλλαλητήριο της Κυριακής αποτελεί, σύμφωνα με την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, και ένα ευχαριστήριο μήνυμα «προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικούς και στρατιωτικούς που με τις ηρωικές τους προσπάθειες και την συγκινητική τους παρουσία προάσπισαν και προασπίζουν τα ιερά χώματα της πατρίδας μας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Έβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες».

Η ομογενειακή οργάνωση, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως «ο αγώνας για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν σταματάει. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση, για τους αγέννητους, για τα παιδιά μας και για τους ήρωες μας».