5 Μάρτιος 2020, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2020, 10:10

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τίμησε τον αείμνηστο Γεώργιο Λαμψίδη

  • Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τίμησε τον αείμνηστο Γεώργιο Λαμψίδη
    (Φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Το έργο και τη μνήμη του δημοσιογράφου, ερευνητή και συγγραφέα Γεώργιου Λαμψίδη τίμησε η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την επανέκδοση του εμβληματικού βιβλίου του «Τοπάλ Οσμάν», σε επιμέλεια και πρόλογο της κόρης του, δημοσιογράφου Ουρανίας Λαμψίδου.

Πρώτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΜ Χρήστος Γαλανίδης και ακολούθησαν η προβολή της εργογραφίας του Λαμψίδη και εικόνες από τη ζωή του. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος μίλησε στο κοινό για τον έντιμο, αντικειμενικό δημοσιογράφο και συνεργάτη του Γεώργιο Λαμψίδη. Στο ιστορικό έργο του αναφέρθηκαν η δρ Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ελευθερία Κυφωνίδου και ο δρ Νεότερης Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βλάσης Αγτζίδης. Τέλος, η κόρη του κατέθεσε τις αναμνήσεις της από τον πατέρα της.


(Φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της μονόπρακτης κωμωδίας του Η υποδοχή, από την παιδική θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Ποντίων «Η Παναγία Γουμερά» σε σκηνοθεσία Ναταλίας Ευφραιμίδου, και ακολούθησε δεξίωση.