5 Μάρτιος 2020, 01:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2020, 00:12

Κορονοϊός: Το facebook θα παρέχει δωρεάν διαφημίσεις στον ΠΟΥ

  • Κορονοϊός: Το facebook θα παρέχει δωρεάν διαφημίσεις στον ΠΟΥ

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κορονοϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Προσφέρουμε στον ΠΟΥ όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο facebook.

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κορονοϊο στο facebook θα κατευθύνονται είτε στη σελίδα του ΠΟΥ είτε σε αυτήν των τοπικών τους υγειονομικών Αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Εξάλλου ο Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από το δίκτυο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία Covid-19. Επίσης θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει δωρεάν διαφημίσεις σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς.

Τον Φεβρουάριο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κορονοϊό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.