27 Απρίλιος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:19

Αγριεύει ο καιρός. Δείτε πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

  • Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή 27 Απριλίου, σε όλη σχεδόν τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Δευτέρα 28 Απριλίου και θα είναι πιο έντονα στα δυτικά. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας.

Αναλυτικά

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι  μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Ελλάδα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση . Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.