3 Μάρτιος 2020, 20:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2020, 20:00

Συνάντηση Χαρακόπουλου με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής

  • Συνάντηση Χαρακόπουλου με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής
    Εικόνα από τη συνάντηση του κυβερνητικού βουλευτή με ομογενείς στο Μπουένος Άιρες

Ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων της Αργεντινής, της Χιλής και της Βραζιλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες, παρουσία του γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη, των βουλευτών Διονύση Χατζηδάκη και Δημήτρη Βαγενά και του πρέσβη της Ελλάδας Δημήτρη Ζεβελάκη.

«Γνωρίζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον σας για την πατρίδα, την οποία δεν λησμονείτε αν και είστε τόσο μακριά, θα ήθελα να περιοριστώ μόνο στα εθνικά θέματα. Η Ελλάδα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ενώπιον μιας κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μέρος της οποίας είναι και η εργαλειοποίηση των μεταναστών και προσφύγων. Το Μεταναστευτικό είναι μια ασύμμετρη απειλή για τη χώρα μας», τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και αναφέρθηκε στην «αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, που λειτουργεί απροκάλυπτα ως διακινητής μεταναστών στην Ευρώπη με παραβίαση των ελληνικών συνόρων».

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν ξεχνά τα παιδιά της που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να βρουν σε δύσκολους καιρούς μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή» και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να έχετε πιο στενούς δεσμούς με την πατρίδα, να έχετε λόγο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα με το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς στον τόπο κατοικίας τους. Θα θέλαμε να ήταν πιο γενναίο, αλλά σίγουρα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Θέλω να σας ευχαριστήσω που κρατάτε ψηλά την ελληνική σημαία εδώ στη Λατινική Αμερική, και μια και βρισκόμαστε στη στέγη των Πελοποννησίων "Ο Γερός του Μοριά" να πω πως του χρόνου, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, θα πρέπει να γίνουν επετειακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες. Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής και της σύγχρονης Ελλάδας».

Συνάντηση με ομογενή βουλευτή
Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) είχε συνάντηση με τον ομογενή βουλευτή και μέλος της ΔΣΟ Ανδρέα Ζώτο, παρουσία και του μητροπολίτη Μπουένος Άιρες Ιωσήφ, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ενώ συζήτησαν για το επικείμενο διεθνές συνέδριο με θέμα "Κοινοβουλευτισμός και Θρησκευτική Πίστη", που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ζώτος από την πλευρά του επανέλαβε την πρότασή του για την διοργάνωση συνεδρίου για την Ορθοδοξία στη Λατινική Αμερική.