27 Απρίλιος 2014, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:19

20χρονος δίνει ζωή σε τέσσερις ανθρώπους μετά το θάνατό του

  • Έγκλημα η δωρεά οργάνων; Τι μας κρύβουν;

Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του δίνει με τον θάνατό του ο 20χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Πύργου Οινόης, κοντά στο Κουζούλι, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης. Με απόφαση της οικογένειας δωρίζονται οι νεφροί, η καρδιά και το ήπαρ.

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμενόταν να γίνει χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά χθες, στο νοσοκομείο του Ρίου αναμενόταν να ξεκινήσει και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.

Ο δεύτερος νεφρός του νεαρού δίνεται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ του θα μεταμοσχευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του στο Ωνάσειο.

Ο νεαρός μετά το τροχαίο είχε μεταφερθεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου και σήμερα κατέληξε. Οι συγγενείς του, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος «πήραν μια γενναία απόφαση παρά τον μεγάλο πόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού την ώρα που σπανίζουν οι δωρεές οργάνων στη χώρα μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Η Ελλάδα είναι η τελευταία στην Ευρώπη, στη δωρεά οργάνων».

Με πληροφορίες από το thebest.gr

Πηγή: zougla.gr