3 Μάρτιος 2020, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2020, 17:46

Υπόθεση Τοπαλούδη: Με ένταση η σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

  • Υπόθεση Τοπαλούδη: Με ένταση η σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με ένταση έκλεισε η σημερινή διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο νεαροί για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Στο δικαστήριο ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η φίλη του θύματος η οποία, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, είπε πως η Ελένη της είχε μιλήσει για την γνωριμία της με τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο και ότι είχε κάνει έρωτα μαζί του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δεχθεί η 19χρονη να συνευρεθεί με τους δύο . Η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεσή της απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.

Η σημερινή διαδικασία έκλεισε με ένταση που προκλήθηκε από τις φωνές του πατέρα του θύματος ο οποίος αντέδρασε όταν άκουσε τον 21χρονο κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής να λέει ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ελένη αλλά με τη συναίνεσή της.

Ο πατέρας της 19χρονης άρχισε να φωνάζει στον κατηγορούμενο «τότε γιατί της είχες βάλει το μαχαίρι στο λαιμό; Κάθαρμα, αλήτη». Με την αποχώρηση του κ. Τοπαλούδη, κατόπιν παρέμβασης της προέδρου, ο 21χρονος με σκυμμένο το κεφάλι ακούστηκε να λέει «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου. Δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία».

Από την δικαστική αίθουσα έλειπε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος ο οποίος, όταν επέστρεψε λίγο πριν το τέλος της δίκης στο εδώλιο, επανέλαβε ότι ούτε σκότωσε, ούτε βίασε, ούτε πέταξε την φοιτήτρια και ότι απεναντίας προσπάθησε να σώσει το θύμα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.

Σε παραληρηματική κατάσταση ο 23χρονος
Νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε παραληρηματική κατάσταση στο ΜΟΔ. Ο 23χρονος, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου, άρχισε να μιλά προς την άδεια εκείνη την στιγμή Έδρα, λέγοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς. Στον μονόλογο που είχε, απευθυνόμενος σε απόντες δικαστές, ο νεαρός ανέφερε πως ζητά αποδείξεις για όσα του καταλογίζουν, ενώ ειδικά στην εισαγγελέα, κοιτώντας την καρέκλα της στην Έδρα, είπε: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Ο κατηγορούμενος δημιούργησε ένταση στην αίθουσα, ενώ στράφηκε κατά του συγκατηγορουμένου του απειλώντας τον ότι «θα του σπάσει τα κόκαλα», κατά της γιαγιάς του που επιχείρησε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς της «φύγε μακριά, όλο το σόι μακριά μου», αλλά και εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο κατηγορούμενους στο εδώλιο, ώστε να μην επιτεθεί ο έναν στον άλλον.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.