3 Μάρτιος 2020, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2020, 12:51

Άτυπος καταυλισμός στη Μυτιλήνη για τους δεκάδες που έφτασαν το σαββατοκύριακο

 • Άτυπος καταυλισμός στη Μυτιλήνη για τους δεκάδες που έφτασαν το σαββατοκύριακο
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Άτυπος καταυλισμός στη Μυτιλήνη για τους δεκάδες που έφτασαν το σαββατοκύριακο 2
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Άτυπος καταυλισμός στη Μυτιλήνη για τους δεκάδες που έφτασαν το σαββατοκύριακο 3
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
 • Άτυπος καταυλισμός στη Μυτιλήνη για τους δεκάδες που έφτασαν το σαββατοκύριακο 4
  Πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας σε παραλία της Λέσβου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης. Συνολικά 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί και τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στη Λέσβο το σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Στον ίδιο χώρο θα προστεθούν ακόμα 174 άνθρωποι που παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού και στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο στην ενδοχώρα.

 • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σ. Μπαλάσκας.