29 Φεβρουάριος 2020, 13:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2020, 13:21

Τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, για ακόμα περισσότερους τουρίστες

  • Τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, για ακόμα περισσότερους τουρίστες
    (Φωτ.: Facebook / Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü / Metin İnan)

Την πρόθεση που υπάρχει να τοποθετηθεί τελεφερίκ στη μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο επανέλαβε ο δήμαρχος Τραπεζούντας Μουράτ Ζολουόγλου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί η εμπειρία του επισκέπτη σε συνδυασμό με τα πεζοπορικά μονοπάτια και τα σημεία παρατήρησης που έχουν δημιουργηθεί.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της αεροπορικής Qatar Airlines.

Η Τραπεζούντα επενδύει πολύ στις αφίξεις από το Κατάρ και την Ντόχα. Τα τελευταία 10-15 χρόνια, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ο τουρισμός στην περιοχή έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο ο ίδιος σκοπεύει να δώσει νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν, με έμφαση στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Ο Μουράτ Ζολουόγλου σημείωσε ότι το μοναστήρι είναι το κορυφαίο αξιοθέατο. Το έργο του τελεφερίκ, εξήγησε, αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για τη δημιουργία από το δήμο μιας σύγχρονης επιχείρησης για φαγητό και καφέ στην περιοχή. «Οι επισκέπτες θα έχουν μια πανοραμική θέα και ταυτόχρονα θα μειωθεί ο χρόνος που χρειάζονται για να φτάσουν στη Σουμελά», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Anadolu, διευκρινίζοντας ότι το τελεφερίκ θα διανύει απόσταση 2,5 χλμ και θα έχει τρεις σταθμούς.

Προς το παρόν ένα υποτυπώδες τελεφερίκ χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικών στο υπό ανακαίνιση και αναστήλωση μνημείο, το οποίο θα ανοίξει πλήρως για το κοινό στις 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.