29 Φεβρουάριος 2020, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2020, 11:22

Ο κορονοϊός… χτύπησε τις εκδηλώσεις των Ποντίων για την Καθαρά Δευτέρα

  • Ο κορονοϊός… χτύπησε τις εκδηλώσεις των Ποντίων για την Καθαρά Δευτέρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Παρά το γεγονός ότι προετοίμαζαν εδώ και καιρό τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, με τις οποίες κορυφώνεται η φετινή Αποκριά, οι ποντιακοί σύλλογοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας –το οποίο έχει ήδη ακυρώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις–, και να ανανεώσουν το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους τους για κάποια άλλη στιγμή.

Η εμφάνιση κρουσμάτων του Covid-19 σε συνδυασμό με την αυξημένη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης έχουν θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές.

Έτσι λοιπόν ακυρώνεται η εκδήλωση στο λόφο Δηλαβέρη Μεταμόρφωσης, στην οποία ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» θα παρουσίαζε ποντιακούς χορούς, όπως και η εκδήλωση στο Πάρκο Αττικής Οδού των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων όπου θα εμφανιζόταν το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας».

Στη Νάουσα επρόκειτο να γίνει ποντιακό γλέντι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, ενώ στην πλατεία Μυλαυλάκου Κατερίνης ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» προκειμένου να ενισχυθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Παραδοσιακά ποντιακά κούλουμα προγραμμάτιζαν και στις Σέρρες με το Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών, όπως και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Τέλος, ακυρώθηκε και η εορταστική εκδήλωση στην Καλαμαριά, στην πλαζ Αρετσούς, αλλά και στην Αετοράχη Ελασσόνας.