28 Φεβρουάριος 2020, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2020, 14:25

Προληπτικό κλείσιμο σχολείων στην Αθήνα λόγω κορονοϊού

  • Προληπτικό κλείσιμο σχολείων στην Αθήνα λόγω κορονοϊού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έκλεισαν σήμερα στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους ώστε να γίνει απολύμανση λόγω του κορονοϊού, ενώ κλειστά είναι και όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων και του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Για ακόμα δύο εβδομάδες θα παραμείνει κλειστό το 105ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, το σχολείο στο οποίο φοιτά ο γιος της 38χρονης, ο οποίος είναι θετικός στον Covid-19 και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μαζί με τη μητέρα του.

Στην Αθήνα έκλεισαν προκειμένου να απολυμανθούν: το 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο στο Χαϊδάρι, το 19ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό και το 11ο Λύκειο στο Περιστέρι, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στη Γλυφάδα, το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, το Κολλέγιο Αθηνών (Γυμνάσιο και Λύκειο) και το Νηπιαγωγείο Ι.Μ. Καρράς στο Παλαιό Ψυχικό.

Στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής η Νίκη Κεραμέως έφτασε στο υπουργείο Υγείας για σύσκεψη με τον Βασίλη Κικίλια προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.