29 Φεβρουάριος 2020, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουάριος 2020, 22:36

«Το κόκκινο ποτάμι»: Η τηλεταινία που θα προβληθεί την Κυριακή

  • «Το κόκκινο ποτάμι»: Η τηλεταινία που θα προβληθεί την Κυριακή
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Η δραματική σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη έχει καταφέρει να καθηλώσει χιλιάδες θεατές παρουσιάζοντας τα δεινά των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου το κανάλι θα μεταδώσει τηλεταινία διάρκειας 90 λεπτών, η οποία θα περιέχει αποσπάσματα από τα τελευταία επτά επεισόδια της σειράς, ενώ το 22ο επεισόδιο θα μεταδοθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Τι θα δούμε στην τηλεταινία της Κυριακής
Η Σοφία με τον γιατρό Νικολαΐδη αγωνιούν προσπαθώντας να μάθουν κάτι για την Ιφιγένεια. Ο Καρτάλ, θεωρώντας ότι ο Κερέμ ευθύνεται για την απόδραση της Ιφιγένειας, «έρχεται στα χέρια» με τον γιο του. Ο ξαφνικός ερχομός του Μίλτου στην Πόλη, αναζητώντας την Ιφιγένεια, αιφνιδιάζει τον Κερέμ αλλά και την οικογένεια Νικολαΐδη, η οποία ενημερώνεται ότι η Ιφιγένεια «το έσκασε».

Στην Αμισό ο τελάλης διατάζει την εκκένωσή της από τους χριστιανούς κατοίκους, και την επομένη το μεγάλο καραβάνι ξεκινά, αφήνοντας πίσω την πατρίδα. Ο Αλή με την Ιφιγένεια, καθώς κατευθύνονται προς το Ερζερούμ, συναντούν τη μεγάλη πομπή των ξεριζωμένων και γίνονται μάρτυρες των επιθέσεων, των βιασμών και των λεηλασιών που δέχονται από τους Τούρκους.

Φτάνοντας στο Ερζερούμ, ο Αλή συστήνει την Ιφιγένεια στους γονείς του ως αρραβωνιαστικιά του, με το όνομα Αϊσέ. Οι γονείς του την κοιτούν με δυσπιστία και γρήγορα η μητέρα του Αλή αντιλαμβάνεται ότι η Ιφιγένεια είναι έγκυος και ζητά από τον γιο της να την παντρευτεί το συντομότερο. Ο Αλή την διαψεύδει και φεύγει για την Κωνσταντινούπολη για να παραδώσει το γράμμα της Ιφιγένειας στους γονείς της.


(Βίντεο: TV OPEN)

Το καραβάνι με τους Αμισιώτες συνεχίζει την πορεία του, και τα δεινά των ξεριζωμένων δεν έχουν τελειωμό. Ο Γιώργος Παυλίδης, αδυνατώντας να τους ακολουθήσει μένει ανήμπορος πίσω, όμως το γεγονός αυτό θα γίνει η αφορμή να ξαναδεί τους γιους του για τελευταία φορά. Στα βουνά η Βασιλική, η Ευγενία και η Δόμνα σμίγουν με τον Θέμη, τον Μίλτο και τον Παναγιώτη, και βρίσκουν ένα κρησφύγετο προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Εν τω μεταξύ ο Μίλτος φεύγει βιαστικά για το Ερζερούμ, ακολουθώντας τα ίχνη της Ιφιγένειας. Στην αγορά την βλέπει από μακριά ντυμένη Τουρκάλα, μαζί με την μητέρα του Αλή, αλλά εκείνη τη στιγμή οι Τούρκοι τον συλλαμβάνουν και τον στέλνουν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στην Κωνσταντινούπολη. Από τα βασανιστήριά του τον σώζει ο Καρτάλ, ως αντάλλαγμα για τη σωτηρία της ζωής του Κερέμ, και τον στέλνει στο Παρίσι.

Επισήμως όμως, για τους Τούρκους ο Μίλτος είναι νεκρός και η δυσάρεστη είδηση γίνεται γνωστή στην οικογένεια Νικολαΐδη, αλλά και στην Ιφιγένεια, η οποία στο άκουσμά της παραλύει.

Ο Μίλτος, ασφαλής πλέον στο Παρίσι, στο σπίτι της θείας Ελένης, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί στην Ιφιγένεια, αλλά και να βρει τρόπο να επιστρέψει στο Ερζερούμ, όπου στο μεταξύ ξεκινούν οι ετοιμασίες του γάμου του Αλή και της Ιφιγένειας. Στα βουνά, στο κρησφύγετο, τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Θέμη και την Βασιλική, αφού το παιδί τους βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Οι Τούρκοι κηρύσσουν επιστράτευση και όσοι αρνούνται θεωρούνται προδότες. Στην Αμισό στήνουν κρεμάλες στην πλατεία του χωριού. Ο Θεόκλητος καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει σωτηρία και στέλνει μήνυμα συνάντησης στον Θέμη.

Στο μεταξύ, ο γιατρός Νικολαΐδης επιστρατεύεται με τη βία. Η Σοφία μαζί με την Αρίν και τα κορίτσια αποφασίζουν να φύγουν και να πάνε πίσω στο Ακ Νταγ Ματέν. Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και ξεκινούν. Το βράδυ, η Σοφία και η Αρίν μιλούν για πρώτη φορά για τον Μιχάλη και ανοίγουν τις καρδιές τους, αντιλαμβανόμενες ότι η μοίρα τους είναι κοινή.