28 Φεβρουάριος 2020, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2020, 11:32

Τουρκικά ΜΜΕ: Εκατοντάδες μετανάστες στα σύνορα της Τουρκίας με Ελλάδα και Βουλγαρία

  • Τουρκικά ΜΜΕ: Εκατοντάδες μετανάστες στα σύνορα της Τουρκίας με Ελλάδα και Βουλγαρία
    Σύροι πρόσφυγες περιμένουν να μπουν σε λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στην Αδριανούπολη, στην ανατολική Θράκη (φωτ.: EPA / ERDEM SAHIN)

Ταξίδι προς την Ευρώπη ξεκινούν σήμερα αδιευκρινίστος αριθμός μεταναστών από τη Συρία, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι δεν θα σταματάει κανέναν στα σύνορά της με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Από το πρωί τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV πρόβαλαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren. To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.