28 Φεβρουάριος 2020, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2020, 11:01

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ

 • Η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ
  (Φωτ.: ΟΣΕΠΕ)

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η νεολαία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης, με οικοδεσπότη τον τοπικό Σύλλογο Ποντίων.

Κατά τη διάρκειά της ψηφίστηκαν τα νέα μέλη που θα απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο συντονιστής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ από το 2018 έως σήμερα Νικόλαος Νικολαΐδης, και ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

Η συζήτηση και η διαδικασία των αποφάσεων συνεχίστηκε σε ώριμο και συναινετικό κλίμα. Μετά τον απολογισμό της απερχόμενης Συντονιστικής Επιτροπής, οι νέες και οι νέοι εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους την ανάγκη να μπουν νέα θεμέλια στη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων της ΟΣΕΠΕ και των νεολαιών τους. Ακόμη, τέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής και συζητήθηκαν διάφορες ιδέες για ενδεχόμενες μελλοντικές δράσεις.


(Φωτ.: ΟΣΕΠΕ)

«Αέναος στόχος όλων αυτών αποτελεί η γνωστοποίηση του ποντιακού ελληνισμού και της ιστορίας του στο ευρύτερο κοινό. Μακροπρόθεσμος στόχος της Νεολαίας –και κατ’ επέκταση της Ομοσπονδίας– είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση διαφόρων οργανισμών και θεσμών της Γερμανίας και γενικότερα της Ευρώπης ως προς τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και κατ’ επέκταση την αναγνώρισή της στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ είναι η εξής:

 • Α΄ συντονίστρια: Μαρία Παπαδοπούλου (Σύλλογος Ντόρτμουντ)
 • Β΄ γραμματέας: Βασίλειος Παπαδόπουλος (Σύλλογος Βερολίνου)
 • Υπ. δημοσίων σχέσεων: Χριστίνα Γκούγκενχαν (Σύλλογος Έχινγκεν)
 • Υπ. Τύπου και πολυμέσων: Ισαάκ Παπαδόπουλος (Σύλλογος Χερμπρέχτινγκεν)
 • Υπ. πολιτιστικού: Ευάγγελος Σπυρίδης (Σύλλογος Κολωνίας)
 • Υπ. έρευνας και προώθησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας: Παρθένα Ιορδανίδου (Σύλλογος Χάγκεν)
 • Α΄ αναπληρωματικός: Ανδρέας Γιαπουτζής (Σύλλογος Κολωνίας)
 • Β΄ αναπληρωματικός: Λάζαρος Κεϊσσίδης (Σύλλογος Ντόρτμουντ).

Στο τέλος της Συνέλευσης οι νέοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 25η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2020 στη Φρανκφούρτη.

Συλλογοι