28 Φεβρουάριος 2020, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2020, 09:31

Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για τα 100 της Συνθήκης των Σεβρών

  • Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ για τα 100 της Συνθήκης των Σεβρών
    Εικόνα από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (φωτ.: Δήμος Ν. Ιωνίας)

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος. Επίσης, πραγματοποίησαν ομιλίες διάφορες προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, καθώς και από το πεδίο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την ΑΕΚ βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, ο Χρήστος Ζούπας, μέλος της σπουδαίας ομάδας της Ένωσης που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1968, ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας Λουκάς Χριστοδούλου, καθώς και ο καλλιτέχνης Παύλος Κοντογιαννίδης.

Επίσης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση, με μήνυμα όπου μεταξύ άλλων τόνιζε ότι η ΑΕΚ «διαφημίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και την προέλευσή της», κάνοντας παράλληλα αναφορά και στην επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης και εκπρόσωποι φορέων. Η Δ. Θωμαΐδου, στον σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε ότι η ΑΕΚ «είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι προοπτική. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι εδώ, στη Λέσχη Ιστορίας και να είστε βέβαιοι ότι θα στέκομαι αρωγός στο έργο σας».

  • Με πληροφορίες από neaionia.gr / onsports.gr.